Geroosterde pompoen-soep

Voor de liefhebbers:

Nodig:


  • 1 butternut pompoen
  • 4 kleine aardappelen
  • 4 grote wortelen
  • 1 ui
  • paar teentjes look
  • rozemarijn
  • paprikapoeder
  • zeezout
  • olie
  • Tuinkruiden-bouillonblokjes
Zo maken: 

Oven voorverwarmen op 180°.
Schil de pompoen en snijd hem in stukjes.
Schil wortelen en snijd in stukjes.
Pel de ui en snijd hem in 4 partjes
Leg alles op een met bakpapier bekleede bakplaat. 
Hak de rozemarijn grof en strooi dat over de groenten. Doe de teentjes look er bij.
Giet er wat olie over en doe de kruiden er bij.
Meng alles goed door mekaar zodat de kruiden en de olie zich over alle groentjes verspreiden.
Zet de bakplaat in de oven en rooster alles gedurende een halfuurtje. Halverwege mag je de groenten nog eens wat door mekaar doen met een houten lepel of spatel.
Als de groenten geroosterd zijn, zet je een pot op het vuur en laat deze warm worden.
Doe er dan de groenten allemaal in. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes en voeg ze ook toe. Naar eigen smaak kan je de lookteentjes er nu uithalen ofwel er gewoon bij in doen. Ik heb 2 kleintjes er bij gelaten en de rest er uit gelaten.
Stoof het nog even aan en doe er wat bouillonblokjes bij. 
Giet er nu water bij tot de groenten net onder staan en laat dit nu een 10tal minuutjes koken op matig vuur. 

Vervolgens kan je de soep mixen en nog wat afkruiden indien nodig. 


Klaar!

smullen maar :)

Reacties